Върховният административен съд /ВАС/ отхвърли жалбата на ВМРО срещу решението на

...
Върховният административен съд /ВАС/ отхвърли жалбата на ВМРО срещу решението на
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалбата на ВМРО срещу регистрацията на Панов и Касимова за президентския вота

Върховният административен съд /ВАС/ отхвърли жалбата на ВМРО срещу решението на Централната изборна комисия /ЦИК/ за регистрация на Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе като кандидат-президентска двойка на изборите на 14 ноември. Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Вътрешна македонска революционна организация сезираха Върховен административен съд, тъй като съгласно тях, Мария Касимова-Моасе не дава отговор на изискванията в Конституцията за регистрация като претендент за вицепрезидент, а точно - не е живяла последните пет години в страната. От партията се позоваха на публикации и изявленията, в които Касимова-Моасе персонално декларира, че не живее в България от юни 2015 година. 

Върховен административен съд обаче оставя без разглеждане жалбата на Вътрешна македонска революционна организация и я дефинира като неприемлива за разглеждане всъщност. В определението на съда се показва, че позитивното решение за регистрация не предстои на правосъдно оборване, на такова подлежат единствено отводите на ЦИК. Наред с това, съдът намира, че за жалбоподателя липсва законово предпазен юридически интерес да апелира регистрацията на Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе за претенденти за президент и вицепрезидент. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР